Curriculum Vitae

Janne Topping

Janne Topping

Lidt mere om mig

Mit navn er Janne. Jeg er bosat i Hinnerup med min forlovede, som snart er færdiguddannet sygeplejerske. Jeg har tre børn, en datter fra 2011 og en søn fra 2013 fra et tidligere forhold, og en søn fra 2017 sammen med min kæreste. Vi har også en lille hund med lidt for meget personlighed. Min fritid bliver i høj grad brugt på familien. At vi har kvalitetstid sammen, hvor vi kan spille brætspil, cykle en tur eller gå en tur med hunden, er noget af det der giver mit liv en masse værdi. Når tiden ikke bruges på børnene, så elsker jeg at skrive. Jeg nyder at skrive både noveller, sange og digte, og betragter på dén facon mig selv som en kreativ sjæl. Mine børn nyder godt af mine mange, skøre selvopfundne godnatsange. Derudover elsker jeg at organisere og planlægge, og kan jeg finde noget at skyde dén slags energi efter, er jeg lykkelig.

Personlige og faglige kvaliteter

Som fagperson er jeg meget dedikeret. Psykologien som fag har stor personlig signifikans for mig, og arbejdet som psykolog er noget, jeg brænder enormt meget for. Jeg er ivrig efter at lære nye ting, og jeg er meget lærenem. Jeg er ikke nervøs for at kaste mig ud i noget fagligt, som jeg endnu ikke har så stor erfaring med. De sidste år har jeg næsten udelukket ønsket mig faglitteratur i fødselsdagsgaver og dimmisionsgaver, da psykologien er et spændende og uudtømmeligt fag, som fascinerer mig dybt.

Jeg er god til at se sammenhænge, analysere og anskue en sag fra flere vinkler. Det synes jeg er vigtigt som psykolog, hvor sager omkring børn, familier, psykiske lidelser med mere sjældent har én forklaringsmodel. Det er vigtigt at forstå det enkelte menneske på baggrund af de præmisser, de har med sig og respektere disse, men også vigtigt at forstå de sammenhænge, de indgår i, og hvordan de påvirker den enkelte. Således er jeg meget optaget af systemteori som et af mine teoretiske fundamenter.

Jeg er et varmt, indlevende og empatisk menneske. Det skulle man gerne være som psykolog – Men jeg er særligt god til at fornemme sindsstemninger hos andre, og har en oprigtig interesse i at forstå, hvordan de er kommet til, og hvorfor den enkelte har de tanke -og handlemønstre, de har. Dermed har jeg en nysgerrighed, som ofte kan bringe mig et skridt længere end en fastlåst forståelse af tingenes sammenhæng kan. Denne indlevelse og nysgerrighed betyder også, at jeg er god til at gøre andre afslappede og tilpasse i mit selskab, hvilket jeg ser som en vigtig forudsætning for en god terapeutisk alliance.

Jeg er også perfektionistisk. Det kan være en udfordring i situationer med tidspres, men en perfektionisme kan også bruges til en læring omkring, hvordan man løser en opgave på den mest tilfredsstillende måde på kort tid. Således ser jeg ikke min lettere perfektionistiske tilgang som en hæmsko. Snarere oplever jeg faktisk, at min systematik og orden frigiver plads til at tænke ud af kassen, fordi jeg altid ved, at jeg har styr på de vigtigste ting.

Derudover er jeg en person med et glimt i øjet og masser af selvironi. Selvironien synes jeg er vigtig – en ærlig erkendelse af, at psykologer blot også er mennesker med fejl og mangler, synes jeg, at man kommer langt med i livet!