Curriculum Vitae

Janne Topping

Janne Topping

Lidt mere om mig

Mit navn er Janne. Jeg er bosat i Hinnerup med min kæreste, som har en søn på 7 år. Selv har jeg to børn. En datter på 5 år og en søn på 3.5. Vi har også en lille hund. Min fritid bliver i høj grad brugt på familien. At vi har kvalitetstid sammen, hvor vi kan spille brætspil, cykle en tur eller gå en tur med hunden, er noget af det der giver mit liv en masse personlig værdi. Når tiden ikke bruges på børnene, bruger jeg en del tid på træning. At styrketræne giver mig en følelse af at være grounded i kroppen, hvilket jeg oplever som stærkt afstressende og en facilitator til mere mental energi. Denne bruges til gengæld på at nørde fagstof og på masser af skrivearbejde. Desuden er jeg en kreativ sjæl.

Personlige og faglige kvaliteter

Som fagperson er jeg meget dedikeret. Psykologien som fag har en stor personlig signifikans for mig, og arbejdet som psykolog er noget, jeg brænder enormt meget for. Den erfaring jeg har tilegnet mig gennem min studietid er jeg gået til med gejst og gåpåmod. Jeg er ivrig efter at lære nye ting, og jeg er meget lærenem. Jeg er ikke nervøs for at kaste mig ud i noget fagligt, som jeg endnu ikke har så stor erfaring med. Jeg har en selvsikkerhed i forhold til de ting, jeg mestrer, men besidder også en ydmyghed i forhold til, at jeg som ny psykolog endnu har meget at lære.

Jeg er god til at se sammenhænge, analysere og se en sag fra flere vinkler. Det synes jeg er vigtigt som psykolog, hvor sager omkring børn, familier, psykiske lidelser med mere sjældent har én forklaringsmodel. Det er vigtigt at forstå det enkelte menneske på baggrund af de præmisser, de har med sig og respektere disse, men også vigtigt at forstå de sammenhænge, de indgår i, og hvordan de påvirker den enkelte. Således er jeg meget optaget af systemisk tænkning som et af mine teoretiske fundamenter.

Jeg er et varmt, indlevende og empatisk menneske. Det skulle man gerne være som psykolog – Men jeg er særligt god til at fornemme sindsstemninger hos andre, og har en oprigtig interesse i at forstå, hvordan de er kommet til, og hvorfor den enkelte har de tanke og handlemønstre, de har. Dermed har jeg en nysgerrighed, som ofte kan bringe mig et skridt længere end en fastlåst forståelse af tingenes sammenhæng kan. Denne indlevelse og nysgerrighed betyder også, at jeg er god til at gøre andre afslappede og tilpasse i mit selskab, hvilket jeg ser som en vigtig forudsætning for en god terapeutisk alliance.

Jeg er også perfektionistisk. Det kan være en udfordring i situationer med tidspres, men en perfektionisme kan også bruges til en læring omkring, hvordan man løser en opgave på den mest tilfredsstillende måde på kort tid. Således ser jeg ikke min lettere perfektionistiske tilgang som en hæmsko. Snarere oplever jeg faktisk, at min systematik og orden frigiver plads til at tænke ud af kassen, fordi jeg altid ved, at jeg har styr på de vigtigste ting.

Derudover er jeg en person med et glimt i øjet og masser af selvironi. Selvironien synes jeg er vigtig – en erkendelse af, at psykologer blot også er mennesker med fejl og mangler.